ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ЗА НОВИ ХРАМ У БУКОВИКУ КОД АРАНЂЕЛОВЦА

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ЗА НОВИ ХРАМ У БУКОВИКУ КОД АРАНЂЕЛОВЦАУ недељу Томину, 19. априла 2015. године, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован је у поподневним часовима осветио темеље за нови храм који се гради у Буковику код Аранђеловца, а који ће бити посвећен Архангелу Михаилу. Овај храм се гради у центру села на имању Г-ђе Косане Видојевић, која је поклонила плац за подизање Дома Божијег.

У присуству великог броја мештана, Владика Јован је у темељ положио три камена темељца и повељу о подизању храма, а на крају чина освећења пожелео свима слоге и успеха у великом делу подизања заједничке куће, у којој ћемо Бога прослављати. Владика је нагласио да су храмови свуда потребни јер се у њима са Богом сусрећемо и сједињујемо са Њим у Светој Литургији, што и јесте смисао наше вере и свих наших трудова.

Након Владикине беседе, подељене су Архијерејске грамате захвалности предузећима "Gest d.o.o." и "Arhiplan d.o.o" из Аранђеловца и Г. Милошу Грујићу, као и орден Вожда Карађорђа донатору земљишта Г-ђи Косани Видојевић из Буковика.

Ово сабрање је завршено заједничком трпезом љубави, коју су уприличили чланови Ц.О. Буковичке цркве са надлежним парохом протонамесником Браниславом Боротом.

Јереј Александар Миловановић