Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЂУРИСЕЛУ

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЂУРИСЕЛУУ четвртак, 21. маја 2015. године, када Црква Божија прославља Вазнесење Господње - Спасовдан, у храму Вазнесења Господњег у Ђуриселу, свечано је прослављена храмовна слава.

Уз велики број окупљених верника ове парохије, а посебно деце, светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Радован Чанчаревић, уз саслужење протојереја Милана Живановића, протонамесника Александра Јовановића, јереја Дејана Марјановића и ђакона Милоша Ђурића.

Пригодну беседу одржао је протојереј Радован Чанчаревић, који је упознао вернике са значајем овога празника и нагласио да је ово тренутак када је људска природа кроз Христа узнешена до самога Бога. Похвалио је труд парохијана на досадашњем уређењу храма и позвао их је да и даље наставе да раде и улажу себе у овај храм, како би он достигао пуну славу која му приличи.

На Литургији је био присутан велики број деце из Oсновне школе „Милоје Симовић” која су активним учешћем на Литургији и културно уметничком програму после Литургије, допринелa свечаности овога дана.

Рајко Сеновић, вероучитељ Основне школе „Милоје Симовић” из Драгобраће