Одштампајте ову страницу

КАЛЕНИЋ - НА НОВОСАДСКОМ САЛОНУ КЊИГА

Sajam Novi SadУ периоду од 13.до 18.марта ове године, Издавачка установа КАЛЕНИЋ Епархије шумадијске, у организацији Централног магацина, наступила је на 14. Међународном Салону књига на Новосадском сајму.

Новосадски сајам је други по величини сајамски и конгресни центар у Србији и један од лидера сајамске делатности у региону. На површини од преко 230.000 метара квадратних и, од којих је 71.000 квадрата излагачки простор, Новосадаски сајам годишње организује око 25 сајмова,салона,изложби и вашара робе широке потрошње на којима наступа више од 3.000 излагача из земље и иностранства и које посети више од 1.200.000 људи.

 

У конкуренцији више од 120 излагача, епархијска издавачка установа је имала запажен наступ на коме је, поред већ познатих наслова, представила и своја новија издања – Слобода морала, Проблем зла, Теме хришћанске етике, Језик и православна духовност...
Сам наступ Издавачке установе Каленић протекао је у знаку великог јубилеја шест векова манастира Каленић.

Током седам сајамских дана, посетиоци новосадског салона књига су имали могућност да се на епархијском штанду, поред великог броја књига упознају и са широким избором црквених предмета, светих сасуда, богослужбених књига као и великим избором црквених сувенира.

Велико интересовање посетилаца за књигама са богословском тематиком потврђује да су издања Каленића од изузетног значаја за црквену мисију.

Током трајања сајма успостављени су бројни контакти са представницима књижара и библиотека који наговештавају успешну сарадњу у дистрибуцији епархијских издања и часописа.

Салон књига, са пратећим манифестацијама, отворила је "у славу књиге" књижевница и редитељка Вида Огњеновић. Током трајања Салона књига, организовано је четрдесетак разних промоција: сусрети са писцима, песницима, представљени су бројни нови наслови или библиотеке, као и актуелне тенденције у примењеном стваралаштву.

Према информацијама организатора, Салон књига је посетило више од 30.000 посетилаца.

Већ традиционално учествовање наше епархијске установе на сајамским манифестацијама, показује да се Издавачка установа Каленић сврстава међу водеће црквене издаваче као и да се, у години када прославља 30 година постојања, сматра врло активном издавачком кућом у Србији.

Ненад Пантић