ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ - КРАГУЈЕВАЦ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ - КРАГУЈЕВАЦУ среду 24. фебруара 2016. године, када Света православна црква слави Светог свештеномученика Власија и светог великомученика Ђорђа Кратовца.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

Након прочитаног Светог Јеванђеља епископ се обратио окупљеној деци и осталом вером народу између осталог рекавши да је Бог нас својом крсном жртвом највише заволео и том својом крсном жртвом највише придобио. Зато нас Господ опомиње у Јеванђељу често да наша љубав не сме да буде себична, него да љуби да воли сваког човека без изузетка, и да воли човека са његовим грехом. Тешко је да разлучимо шта је љубав, а шта грех. Обично када у нашој љубави међусобној нема љубави Божије онда та наша љубав често зна да пређе у оно друго а то је у мржња, а мржња је зло. Такво зло, које тако зна да овлада човеком да човеку измени и његов разум, и да човек и када чини зло, мисли да чини добро. Баш као што рече и данашње јеванђеље "доћи ће време када ће вас убијати мислећи да Богу службу приносе".

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована