ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ НИКОЛЕ У МИРОСАЉЦИМА

ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТОГ НИКОЛЕ У МИРОСАЉЦИМАУ суботу, 27. фебруара 2016. године, када наша Света Црква прославља преподобног Авксентија и светог Кирила Словенског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Николе у Миросаљцима. Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Марко Митић, протонамесник Жељко Ж. Ивковић, протонамесник Владимир Стојковић, јереј Родољуб Војиновић, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Никола Урошевић.

Обративши се верном народу шумадијски Првојерах је поручио да другог имена којим се спасавамо од Христовог немамо. Христос је врата на која стално куцамо тражећи спаење. Но, није довољно само куцати, већ је потребно трудити се да се спасење и заслужи. Када имамо жељу и вољу да се спасимо, онда ћемо за то уложити и труд. Тако ћемо се исцелити и задобити истински и прави смисао свога живљења и бића. А све ово немогуће је без Цркве Божије, кроз коју се у наша срца усељава Бог. Тако и сами постајемо храмови Бога живога и то је благословени пут у Царство Небеско.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Владика Јован је овом приликом одликовао орденом Вожда Карађорђа господина Дејана Димитријевића, за његову несебичну љубав према својој Цркви. Радост евхаристијског сабрања настављена је Трпезом љубави, која је за присутне припремљена трудом миросаљачког пароха, протојереја Зорана Ивановића у свечаној сали парохијског дома.