Одштампајте ову страницу

ДУХОВНА ТРИБИНА У ЈАГОДИНИ

ДУХОВНА ТРИБИНА У ЈАГОДИНИСвештенство храма Св. ап. Петра и Павла у Јагодини, настављајући бригу о мисионарској делатности Цркве, као и бригу о повереном народу Божијем организовало је 9. марта 2016. године Духовну трибину на тему „Припремне недеље Великог поста-значај и смисао“.

На поменуту тему говорио је Архијерејски намесник белички протојереј Небојша Младеновић. О. Небојша је између осталог истакао важност поста као „духовног изазова“ на који ми морамо делатно одговорити како бисмо на прави начин доживели Васкрсење Господње. Прослављање Васкрса за нас хришћане није просто сећање на неки историјски догађај који се некада десио, већ увек и изнова проживљавамо да се Васкрсење Господње управо сваког Васкрса нама догађа. Припремне недеље нас уводе у тај „духовни изазов“, и својим смислом нас припремају за тај подвиг.

Излагање предавача изазвало је конструктивну дискусију са великим бројем питања, што је свакако потврда и подстрек братству храма да настави са својим мисионарским делатностима.

презвитер Милан Ђорђевић