ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА „ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО“ У ЛАПОВУ

ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА „ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО“ У ЛАПОВУУ петак 22. априла у 12ч отворена је, по први пут, изложба дечијих радова у парохијском дому Свете Параскеве у Лапову.

Изложбу је отворио ђакон Божидар Васиљевић који је поздравио присутне и том приликом их подсетио на Христове речи "Пустите децу нека долазе мени и не браните им јер је таквих Царство Божије". Након тога присутнима се обратио и старешина храма протојереј-ставрофор Видоје Рајић који је изразио жељу да се и убудуће одржавају овакве изложбе и да ће братство храма увек бити спремно да се одазове потребама деце. Након уводног слова уручени су пригодни поклони директорки и наставницима музичког, ликовног и техничког васпитања за заслуге које имају у остваривању добрих односа између школе, ученика и Цркве. У наставку програма дечији хор ОШ "Светозар Марковић" је улепшао ову манифестацију двема духовним песмама - "Маријо славна" и "Христос воскресе". Да целокупни догађај буде још лепши потрудиле су се жене из удружења „Моравске шаренице“ које су изложиле своје ручне радове.

Изложба је имала и такмичарски карактер. Награђени су најуспешнији ученици за литерарне радове на тему "Васкрс у мојој породици", затим најлепше јаје, најбољи цртеж и најбољи групни рад.

Другог дана изложбе, на празник Врбицу, након вечерњег богослужења на ком је био присутан велики број деце, организована је продаја изложених радова, а новац су прикупљали како би уплатили одлазак на екскурзију другарима који нису сами у могућности да је плате. Ово је био један јако леп гест ученика верске наставе из Лапова.

Тако је успешно завршена овогодишња манифестација са вољом свих учесника да се понови и следећих година.

Ђакон Божидар Васиљевић