ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „НАШИ ДАРОВИ“ У АРАНЂЕЛОВЦУ

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „НАШИ ДАРОВИ“ У АРАНЂЕЛОВЦУДана 27. и 28. маја, на градском тргу „Венац слободе“ у Аранђеловцу, на иницијативу катихете Војина Милосављевића, у сарадњи са вероучитељима и свештенством Орашачког намесништва, Локалном самоуправом, основним и средњим школама на територији Општине Аранђеловац, а уз благослов Архијерејског намесника орашачког, протојереја-стврофора Мића Ћирковића, одржана је, трећу годину за редом, хуманитарна акција „Наши дарови“.

Акција је осмишљена као међушколско такмичење хуманитарног карактера, где су се талентовани ученици, представници основних школа, који су претходно освојили највише гласова на школским такмичењима, надметали са својим вршњацима у вештинама и талентима у категорији песме, музике, плеса, фолклора, рецитовања, драмског приказа... док су ученици средњих школа учествовали у ревијалном делу програма. Другог дана програма, публици су се представили и дечији фолклорни ансамбли као и плесачи модерних плесова из Аранђеловца али и из других градова Србије.

На тргу су, током трајања програма, постављени штандови на којима су били изложени разноврсни производи (сапуни, миришљаве свеће,колачи...) које су, за ову прилику, израдили ученици у сарадњи са наставницима у школама, а који су поклањани приложницима. Сав прикупљен новац организатори су уручили дечијем одељењу градске болнице у Аранђеловцу, за израду ормарића, куповину књига, радног материјала и едукативних играчака за најмлађи узраст, у жељи да боравак својим другарима у болници учине лакшим и пријатнијим.

Овом акцијом ученици су, у координацији са својим вероучитељима, делатно посведочили своју веру у Бога живога, показујући да је Богољубље нераскидиви део човекољубља, пројављујући садржај смисла хришћанске љубави кроз развијање емпатије и бриге за другога и изграђујући их у личности које воле Бога, људе и свет око себе, што и јесте био крајњи циљ ове акције.

вероучитељица Ана Влајић