ПОСЕТА МАНАСТИРУ ВОЉAВЧА У СТРАГАРИМА

ПОСЕТА МАНАСТИРУ ВОЉAВЧА У СТРАГАРИМАУ суботу, 28. маја 2016. године, када наша Света црква прославља Преподобног Пахомија Великог и Светог Ахилија, ученици ОШ „Јулијана Ћатић“ из Страгара, Божијим благословом и у договору са директорком, наставницима, учитељима и вероучитељем, у заједници љубави упутили су се пут манастира Вољавча, који се налази у подножју планине Рудник.

Наше путовање према овој великој светињи било је испуњено молитвом, љубављу и духовном песмом која је излазила из срца побожних ученика. При доласку у светињу, која је како духовно тако и историјски од великог значаја и украса наше Богом чуване Епархије шумадијске, настојатељница манастира мати Евгенија којој је благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована манастир поверен, дочекала са осмехом на лицу ову нашу заједницу љубави.

По саслушаном историјату манастира, ученици су са мати Евгенијом и вероучитељем заблагодарили Драгом Господу, молитвом Господњом „Оче Наш“ и тропаром Васкрсења Господњег „Христос Васкрсе“.

Испуњени Благодати Божијом и лепотом овог рајског врта, пожелели смо настојатељници свако добро од Васкрслог Господа и упутили се пут наше горе поменуте школе.

вероучитељ Александар Богојевић