Одштампајте ову страницу

ВЛАДИКА ЈОВАН У ЈАГОДИНИ

ВЛАДИКА ЈОВАН У ЈАГОДИНИУ пету недељу Васкршњег поста, верни народ града Јагодине предвођен својим свештенством дочекао је Првојерарха шумадијског Његово Преосвештенство Епископа Јована, који је у оквиру редовне канонске посете посетио храм Светих апостола Петра и Павла. Том приликом, Владика Јован началствовао је Евхаристијским сабрањем, на ком су Преосвећеном саслуживали: крстоносни протојереји Радосав Станковић, Небојша Младеновић, Миодраг Матић, протојереј Лазар Илић, јереји Јовица Јовановић и Милан Ђорђевић, као и протођакони Нинослав Дирак и Иван Гашић.

По прочитам Јеванђељу, верном народу обратио се Преосвећени Владика речима очинске бриге и љубави, позвавши га да посебно у ове дане Великог поста брине о свом спасењу. Цитирајући и тумачећи стихове прочитаног Јеванђеља, Владика је указао на све оно што је Христос свесно поднео да би нам обезбедио могућност вечног живота, као и чињеницу да смо ми као хришћани позвани да служимо једни другима, јер на тај начин се угледамо на самога Богу, који је служио ближњима. Црква испред нас ове недеље износи пример Свете Марије Египћанке, која је својим гресима спознала дно живота, али један тренутак је учинио да она остави сва сагрешења, покаје се и постигне ангелски живот. Дивни пример ове Светитељке је пример свима нама, да за покајање никад није касно, да Господ који је пун љубави чека наше обраћење.

Верни народ је данашње учествовање у Светој Литургији запечатио приступањем Чаши Господњој, као и најмлађи чланови наше заједнице којих је било у великом броју.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ангелским гласом, данашњем благолепију су допринеле чланице хора који постоји при поменутом храму.

Због изузетног доприноса на улепшавању и украшавању храма Светих апостола Петра и Павла, на предлог свештенства Владика Јован је својом граматом захвалности као пример другима истакао господина Зорана Јефтића и госпођу Драгицу Тодоровић који су својим прилозима помогли израду фрескописа.

По замовној молитви, и подељеној нафори у свечаној сали Црквене Општине трудом и залагањем братства храма као и одборника приређена је трпеза љубави.

презвитер Милан Ђорђевић