ВРБИЦА НА АЕРОДРОМУ

ВРБИЦА НА АЕРОДРОМУСвечани Улазак Господа нашега Исуса Христа у Јерусалим, познатији у нашем народу као Цвети, обележен је свечаном вечерњем службом у храму светог Саве на Аеродрому. На Врбицу, како се у нашем народу назива навечерје овог празника празнично Вечерње служио је протонамесник Немања Младеновић уз саслужење протојереја-ставрофора Рајка Стефановића, протонамесника Бранислава Матића и ђакона Милоша Ђурића.

Велики број деце у пратњи својих родитеља, бака и дека испунио је светосавски храм. Након вечерњег богослужења освештана је врба у порти аеродромске цркве, а затим је и учињен троструки опход око храма. Осмеси и граја наших најмлађих верника, као и звоњење звончића приказали су сву поноћу радости, вере и љубави који су осетили становници Јерусалима када су угледали свог Спаситеља како улази у Јерусалим.

Након Литије, отац Немања се обратио окупљеним подсетивши их да Христос нама не доноси ништа друго до Вакскресење и живот вечни, о предукус испуњења Господњих обећања видели смо у Васкресењу Лазаровом које смо тог дана прославили. За разлику од Лазара, наше Васкрсење неће бити привременом већ трајно и коначно, обистиниће се приликом Другого Христовог Доласка и након тога смрт више неће постојати.

Свечано прослављење овог Господњег празника настављено је сутрадан, служењем Свете Литургије.