СВЕТА ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду, 1. новембра 2017. године, када наша Света Православна Црква прославља светог пророка Јоила, преподобног Прохора Пчињског и преподобног Јована Рилског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј-ставрофор Љубомир Радић, протонамесник Саша Огњановић и ђакон Немања Стојковић.

Епископ се након прочитаног Светог Јеванђеља обратио окупљеном верном народу између осталог рекавши да је сваки човек сиромашан који не живи Богом и који нема Бога у себи. Неко ће рећи: “Ја имам Бога, ја верујем у Бога”, али је питање да ли веру спроводи у дело. И сви треба да поставимо себи то питање. Све оно што није од Бога то неваља, све оно што Црква није благословила и Црква не благосиља то није благословено. Зато што је Дух Свети у Цркви, зато је Црква непогрешива, људи јесу погрешиви али Дух Свети није, и зато онај који слуша Цркву слуша Бога.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ђакон Немања Стојковић