СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ суботу, 4. новембра 2017. године, када наша Света Црква прославља Светог равноапостолног Аверкија Јерапољског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Смедеревској Паланци у храму Преображења Господњег.

Преосвећеном Епископу шумадијском Г. Јовану су саслуживали: протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, протојереј-ставрофор Тихомир Анђелковић, игуман Петар (Драгојловић), протојереј Драгиша Савић, протојереј Радосав Јаћимовић, протонамесник Слободан Сенић, протонамесник Срђан Ковачевић, протонамесник Милан Кеџић, протођакон Иван Гашић, ђакон Милош Павић и ђакон Александар Јаћимовић.

Овом приликом Преосвећени Владика је крстио Љубицу, кћер ђакона Александра и његове супруге Александре Јаћимовић. Литургијско сабрање, својим слаткопојем, улепшали су чланови певачког друштва „Србски православни појци“ из Београда, заједно са хором „Светог Симеона Мироточивог“ из Смедеревске Паланке.

По прочитаном Јеванђељу, богонадахнутом беседом, Преосвећени се обратио присутнима говорећи о садржају Христове беседе, да је Христос врата која воде у живот вечни. О путу који води ка овим вратима и шта је то што нас може одвратити да не уђемо у Царство Христово. Свима нам је дато спасење, као што је данас дато и малој новокрштеној Љубици, али је на нама да ли желимо да будемо спашени.
По заамвоној молитви и свршетку Свете Тајне Крштења служен је парастос за упокојене.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Радост литургијског сабрања је продужена трпезом љубави која је била спремљена трудом и љубављу братства преображенског храма.

Александар Јаћимовић, ђакон

View the embedded image gallery online at:
https://www.eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/5074-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId8b4c65293d