Одштампајте ову страницу

СЛАВА КАПЕЛЕ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У КРАГУЈЕВЦУ

СЛАВА КАПЕЛЕ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У КРАГУЈЕВЦУСлава капеле Клиничког центра у Крагујевцу свечано је прослављена 14. новембра 2017. на дан када наша Црква слави Свете бесребренике Козму и Дамјана.

Свети Врачеви су заштитници лекара, помоћници и заступници свих оних који у славу Божију обављају тешку и одговорну дужност лекарског позива.

Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслуживање протојереја Бојана Димитријевића, протонамесника Бранислава Матића и протођакона Ивана Гашића, док су је својим појањем улепшали ученици крагујевачке богословије „Свети Јован Златоусти”.

Колачар овогодишње славе биле су сестре Злата и Милка Гулајић.

Уз благодарење Господу за сву милост коју излива на нас, протојереј Живомир Жоле Миловановић је и ове године за славу болничке капеле окупио своју духовну децу, да заједно са лекарима, лекарским помоћницима и запосленима у крагујевачком Клиничком центру прославе Свете бесребренике Козму и Дамјана. Овом приликом за свој мукотрпан труд и неизмерно залагање, прота Жоле одликован је орденом Светог Симеона Мироточивог. Епископ Јован се на врло дирљив начин захвалио оцу Живомиру, на шта је прота одговорио нашем Архипастиру да највећу заслугу за досадашњи успех рада и постојања храма-капеле Светих Врачева има Преосвећени Владика Господин Јован. Његова љубав, пажња и брига за болесне очити су у вези са свиме што се тиче верских потреба и служења која се одвијају у капели.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

За свој огромни труд и велико залагање Архијерејском граматом одликован је ортопед доктор Ненад Ђоковић.

Молитвеним обраћањем Светим Врачевима, Преосвећени Владика Јован апеловао је на руководство болнице и замолио их да учине све што је могуће како би наша болница, која има углед и традицију, напокон добила свој храм. Надамо се и верујемо да ће услови за болничка богослужења у наредним годинама бити много бољи, на радост и укрепљење свих.

протонамесник Бранислав Матић