ЧОВЕКУ ЈЕ ЦРКВА СПАСЕЊЕ

ЧОВЕКУ ЈЕ ЦРКВА СПАСЕЊЕУ четвртак, 30. новембра 2017. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви уз саслуживање свештеника Милића Марковића и Драгише Богичевића. Литургији су присуствовали ученици средње Политехничке школе са својим вероучитељима Марком Гаљком и Марком Вуксановићем.

Владика је у својој беседи подсетио да је пославши своје ученике да говоре и исцељују у Његово име, Господ Исус Христос их је најпре снадбео благодаћу рекавши им да забадава дају као што и забадава примише исту. Благодат снажи, бодри и спасава нас. Будући да народ беше клонуо као овце без пастира, Господ Исус Христос је послао своје ученике да животом сведоче Јеванђеље. Како живимо, тако ћемо и доживети: или Царство Божије или оно друго царство. Зато када се молимо, наша молитва треба пре свега другима да буде на помоћ, јер нас је Бог баш зато снадбео даровима Духа Светога. Шта би било са нама да Бог није сажаљив на нас? Највише према слабима? Слаб човек са лакоћом губи веру и отпада од свог стада. Зато чувајмо Цркву своју, јер једна Црква човеку јесте спасење.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Владика је причестио ученике који су се постом и молитвом припремали да са својим вероучитељима присуствују Светој Литургији, а потом свим вернима поделио свој Архијерејски благослов.

протођакон Мирослав Василијевић