УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ МОНАХИЊА МАНАСТИРА ДРАЧЕ МАГДАЛИНА (БОЖОВИЋ)

УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ МОНАХИЊА МАНАСТИРА ДРАЧЕ МАГДАЛИНА (БОЖОВИЋ)Дан након Крстопоклоне недеље Великог поста, 12. марта 2018. године, уснула је у Господу сестра Магдалина, монахиња манастира Драче која је готово четири деценије свог служења у нашој Цркви провела на послушању у Двору епископа шумадијских у Крагујевцу.

Монахиња Магдалина биће сахрањена 14. марта 2018. године у манастиру Драчи након Пређесвећене Литургије и опела које ће служити Његово преосвештенство Господин Јован, епископ шумадијски. Литургија почиње у 9,00 часова, а опело у 10,30 часова.

Сестра Магдалина, у миру Милијана Божовић, рођена је, од оца Тикомира и мајке Новке, 14. новембра 1948. године у Бијелом Брду код Рудог. Замонашена је, по чину расе и камилавке, од стране Епископа шумадијског Валеријана, 7. јула (на Ивањдан) 1971. године у манастиру Драчи. У овом манастиру малу схиму прима 21. маја 2009. године од Његовог преосвештенства Господина Јована, епископа шумадијског.

Велики део свог подвижничког живота, од 1979. године, провела је, по благослову и као послушање, старајући се о организацији живота у Владичанском дору у Крагујевцу. Њена заслуга за унапређење црквеног живота у Шумадијској епархији је немерљива јер је у многим пословима била први сарадник блаженопочившег Владике Саве (Вуковића), Епископа шумадијског од 1977. до 2001. године и Преосвећеног Владике Јована (Младеновића), епископа шумадијског од 2002. године до данас. И незаборавна је њена брига о томе да ови архијереји могу да се у потпуности посвете свом одговорном служењу.

Светлошћу свога лица, Христе, као сажаљиви озари пресељену, насели је на месту зеленила, на водама свога чистог и божанског покоја, у жељеном наручју праоца Аврама, где се често јавља твоја светлост и извиру извори честитости, где ликују хорови праведника и јасно се радују због твоје доброте. У ове сврстај своју служитељку и укажи јој велику милост...

Браћо моја духовна и другови у подвижништву, немојте ме заборавити када се Господу молите, него гледајући мој гроб сетите се моје љубави и молите Христа да мој дух сврста са праведницима.