ХРАМОВНА СЛАВА ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ВРЕОЦИМА

ХРАМОВНА СЛАВА ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ВРЕОЦИМАУнедељу 14. октобра 2018. године вреочки храм свечано је прославио своју храмовну славу Покров Пресвете Богородице.

Верни народ Вреоца и околине од раних јутарњих сати почео је да пристиже у ову светињу.

Свету литургију служили су протојереј-ставрофор Томислав Марић умировљени парох великоцрљенски, протојереј-ставрофор Недељко Кусмук умировљени парох шопићки, јереј Александар Глишић парох великоцрљенски и ђакон Зоран Степановић.

Након прочитаног зачала из Јеванђеља у надахнутој беседи отац Александар Глишић истакао је “Да данашњи човек иде путем који је Марта изабрала, а тај пут води у правцу заборављања себе, заборављања да је човек биће заједнице односно личност која живи са другим људима. Човек заокупљен бригама овога света заборавља на Бога и на свој коначни циљ. Господ хоће да покаже Марти да треба да се угледа на Марију која је своје постојање нашла у Богу, јер је то једини пут спасења. Зато се молимо и Пресветој Богородици која је наша посредница пред Господом, да се моли Богу за нас и за наше спасење”.

Након опхода око храма и резања славског колача уследила је трпеза љубави коју је у сали парохијског дома приредио колачар данашње славе г. Милоје Марковић из Вреоца.

протојереј Радивоје Стојадиновић