Одштампајте ову страницу

“СТВАРАМО ЗАЈЕДНО” ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРИМЕРА УСПЕШНИХ ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ - КОРЕЛАЦИЈА ВЕРСКЕ НАСТАВЕ И БИОЛОГИЈЕ

“СТВАРАМО ЗАЈЕДНО” ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРИМЕРА УСПЕШНИХ ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ - КОРЕЛАЦИЈА ВЕРСКЕ НАСТАВЕ И БИОЛОГИЈЕДана 13. нoвeмбра 2018. године је упућен позив свим директорима и директоркама основних и средњих школа за учешће на конкурсу који је на иницијативу саветника - спољњих сарадника, расписала Школска управа и Центар за стручно усавршавање запослених у образовању.

Школска управа у Крагујевцу и Центар за стручно усавршавање запослених у образовању у Крагујевцу расписала је конкурс под називом “Стварамо заједно” за избор најбољих примера ваннаставних активности.
Циљ конкурса “Стварамо заједно” било је приказивање и размена искустава и идеја добре праксе, оснаживање креативности, тимског рада и заједништва у стварању.

Услови конкурса: право учешћа имале су све школе шумадијског управног округа. Конкурс је био отворен од 15. нoвeмбра 2018. године до 15. децембра 2018. године.

Дана 11. јануара 2019. године објављени су резултати конкурса да би затим уследило јавно представљање најуспешнијих ваннаставних активности које је одржано у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије 15. јануара 2019. године са почетком у 19 часова.

Од свих пријављених кандидата на конкурс изабрано је 15 најбољих, а међу њима је и рад “ВОЛИМО СЕБЕ И СВОЈЕ БЛИЖЊЕ” који се нашао на 5. месту.

Идејни творци и реализатори ове ваннаставне активности су: свештеник Иван Антонијевић, дипломирани теолог, и професор биологије Бојана Миликић, дипломирани биолог. Рад је представљао корелацију два наставна предмета: биологије и верске наставе. Место одржавања било је Духовно - едукативни центар “СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ” при храму Светог Саве у насељу Аеродром.

Бавили смо се проблематиком болести зависности (наркоманијом и алкохолизмом). Ученици који су били обухваћени овом активношћу узраста су од V до VIII разреда основне школе “Мирко Јовановић”. Година када је реализована ова ваннаставна активност била је школска 2012./2013. (15. мај 2013. године). Рад ће се наћи на сајту Центра за образовање Крагујевац.