Одштампајте ову страницу

ОДЛАЗАК ДУГОГОДИШЊЕГ ОДБОРНИКА ДЕСИМИРОВАЧКОГ

ОДЛАЗАК ДУГОГОДИШЊЕГ ОДБОРНИКА ДЕСИМИРОВАЧКОГНа дан Светог Григорија Богослова, 7. фебруара 2019. године, напустио нас је дугогодишњи одборник Црквене општине десимировачке г. Петар Миљојковић, рођен 1931. године у Десимировцу.

Живео је и истрајавао на бранику вере и Цркве баш онако како је описано у опроштајном говору од стране надлежног свештеника.

Умереност и трпљење у свему део су културе нашег Петра, стрпљење саставни део његовог живота, послушност део вере, скромност знак препознавања. Цркве је помагао, гробља поштовао, манастире величао и са осмехом поштовао туђе. Своју бразду, кућу и цркву волео је изнад свега. Током педесет година свог одборничког мандата у Црквеном одбору поштовао је Епископе, а свештенике уважавао у рангу “рођених кумова”. На младе утицао да остану на својим огњиштима и да их не угасе. Данас остаје као жишка у пепелу у њиховим причама и животима да разгори неке нове младе одборнике и домаћине да трају на пољу ове Црквене општине и на бранику свете Цркве у Шумадији.

Опело је обављено 9. фебруара у храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу.

протојереј Дејан Петровић