КРСТОПОКЛОНА НЕДЕЉА У ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУ У КРАГУЈЕВЦУ

КРСТОПОКЛОНА НЕДЕЉА У ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУ У КРАГУЈЕВЦУУ трећу недељу поста – Крстопоклону, 31. марта, разговор о вери, после Свете Литургије, водио је отац Немања Младеновић на тему “Да ли наш брак може бити бољи него што јесте?”

Отац Немања је на један интересантан и, у исто време, приступачан начин увео присутне у тајну и проблематику брака са разних аспеката (друштвеног, психолошког, философског, религиозног). Тежиште излагања, на коме је отац Немања задржао свој фокус, јесте брак као промена начина постојања из природног (индивидуалног) у црквени начин (лични). Тако да из угла таквог једног, преображеног, односа између мушкараца и жене, промена јесте могућа и на њу смо као хришћани позвани. Пажњу присутних у свом излагању отац Немања је додатно одржао користећи видео презентацију. Општи закључак јесте да је брак данас у великој кризи и да су ови разговори изузетно корисни како би људи из другачијег угла могли да чују, између осталог, зашто је брак у Цркви Света Тајна, а не тек некакав технички споразум двоје људи.

Ове недеље, после Свете Литургије, имали смо радост да нашој црквеној заједници представимо нове црквене одборнике у новом мандату. Тако да су они пред свима прочитали текст заклетве и тиме прихватили нову лаичку службу у унапређењу живота нашег храма и црквене заједнице.

Наши нови црквени одборници су: Иван Костић – приватни предузетник, Зоран Васиљевић – приватни предузетник, Марцела Марковић – иконописац, Радослав Маринковић – приватни предузетник и Иван Милошевић – приватни предузетник.

јереј Александар Мирковић