ВЕНЧАЊЕ ПРИНЦА ДУШАНА И ПРИНЦЕЗЕ ВАЛЕРИЈЕ НА ОПЛЕНЦУ

ВЕНЧАЊЕ ПРИНЦА ДУШАНА И ПРИНЦЕЗЕ ВАЛЕРИЈЕ НА ОПЛЕНЦУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован у суботу, 25. маја 2019. године, уз саслужење Његовог Преосвештенста Епископа источноамеричког Господина Иринеја, венчао је у Цркви Светог Ђорђа на Опленцу принца Душана Карађорђевића и принцезу Валерију Демузио.

Принц Душан Карађорђевић најмлађи је син кнеза Александра и његове супруге књегиње Барбаре од Лихтенштајна, и унук кнеза Павла Карађорђевића.

Пред члановима династије Карађорђевић и многобројним гостима из земље и света Преосвећени владика Јован пожелео је младенцима срећну и Богом благословену брачну заједницу. Рекавши тек венчаном принчевском пару да су примањем свете тајне брака ступили у заједницу коју је Бог благословио, владика Јован је истакао да ће живети у заједници док је буду чували, а она се чува Богом, правдом, истином и љубављу. “Ви сте дошли у овај храм да се венчате ради благослова Божијег”, рекао је младенцима владика Јован и пожелео да тај благослов Божији буде увек са њима, да их анђео пута прати у брачном животу.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Стеван Илић, ђакон