ИЗЛОЖБА РУЧНИХ РАДОВА У ГРОШНИЦИ

ИЗЛОЖБА РУЧНИХ РАДОВА У ГРОШНИЦИ
На празник Светог Андреја Критског и Св.свмч. Саве Горњокарловачког 17. јула. 2008. године, у порти грошничке цркве одржана је већ пету годину за редом, изложба ручних радова, коју су и ове године својим несебичним трудом уприличиле верне парохијанке грошничке парохије.Дан је почео веома свечано.

По дочеку Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Г. Јована одмах је уприличено освећење нове чесме, а затим је владика Јован, одслужио Свету архијерејску литургију, уз саслужење свештенства крагујевачког и лепеничког намесништва.

У надахнутој беседи посебно је истакао наш однос према ближњима, уз посебан нагласак да чинимо добро другима, па тек онда да очекујемо добро нама. По свршеној Св. Литургији и причешћу верника, парохијанка Вера Ратинац из Грошнице поздравила је епископа бираним речима, пожелевши му добро здравље и да нас још дуго година посећује. Владика је благословио изложбу, пожелевши да у овом труду истрајемо и сачувамо наук ручних радова за будућа поколења. Затим су деца из КУД-а. извела неколико рецитала, као и сплет народних игара.

Беседа

 Након свега уприличена је трпеза љубави са свим присутним верницима.

Парох први грошнички

протонамесник Душан Ц. Илић