Одштампајте ову страницу

ПРАЗНИК УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАНОВУ

ПРАЗНИК УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У САРАНОВУБлагодарећи Богу Оцу, Сину и Светоме Духу свештенство, заједно са верним народом се окупило у храму посвећеном Успењу Пресвете Богородице у Саранову како би прославили храмовну славу.

Свету литургију су служили протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протонамесник Бранимир Товиловић, протонамесник Дејан Шишковић, протонамесник Блада Бранисављевић и ђакон Марко Арсенић.

Духовну радост и евхаристијску пуноћу је увеличао велики број верника који је активно узео учешћа у евхаристији а који су касније то учешће крунисали својим причешћем. Веома поучном и надахњујућом беседом се верном народу Саранова обратио отац Влада који је истакао важност не само данашњег празника Успења Пресвете Богородице него и важност целокупног црквеног живота за сваког појединца Цркве Христове додајући да је покајање оно што нас приводи Христу а грех оно што нас удаљује од Њега.

На крају је отац Влада захвалио колачару и оцу Велибору на веома лепо припремљеној храмовној слави. После беседе је уследила свечана литија да би радост Духа Светога била запечаћена трпезом љубави.

Јанко Јовановић, студент Православног богословског факултета у Београду