Одштампајте ову страницу

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ВУЧКОВИЦИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ВУЧКОВИЦИУ суботу, 31. августа 2019. године, када се молитвено сећамо Светог Јована Рилског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у селу Вучковица.

Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Драган Васиљевић, протојереј Милан Живановић, јереј Слободан Савковић, јереј Ненад Милојевић и протођакон Иван Гашић.

По прочитаном Јеванђељу, владика Јован је подсетио да је за човека сваки дан благословен када почиње са Богом и вером, додајући да нам Бог даје оно што је најпотребније, јер је свезнајући. “Јеванђеље говори: “Иштите најпре Царство Божије и правду његову и ово ће вам се све додати (Мт 6, 33)”. Верујте, заиста је тако, браћо и сестре”. Такође, епископ је наговестио да иако су ове речи изговорене апостолима пре више од две хиљаде година, увек су актуелне и за наше време. Говорећи о међусобним односима, владика је опоменуо да наносећи зло другима, пре свега уништавамо себе: “Човек не може да повреди другога, а да пре тога није повредио лик Божији у себи. Зато је потребно да знамо да ако нас прогоне ради Христа и правде, истрпимо, јер је Божија награда Царство небеско”.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

По завршетку Свете Литургије Црквена општина Вучковичка-брњичка је, заједно са својим свештеником Митром Ђурићем, припремила трпезу љубави где је настављена молитва и благодарење.

Лазар Марјановић