Одштампајте ову страницу

У МАНАСТИРУ ВОЉАВЧИ СЛУЖЕНА СВЕТА ЛИТУРГИЈА

У МАНАСТИРУ ВОЉАВЧИ СЛУЖЕНА СВЕТА ЛИТУРГИЈА У суботу 12. октобра 2019. године, у манастиру Вољавча служена је света Литургија на празник када прослављамо светог Киријака Отшелника - Михољдан.

Светом Литургијом началствовао је архимандрит Серафим из манастира Денковац, а саслуживали су јеромонах Доситеј из манастира Ћелије код Лазаревца, јеромонах Мардарије из манастира Благовештење, протонамесник Слободан Радивојевић, јереј Александар Јаћимовић и ђакон Стеван Илић.

Појале су монахиње наших манастира. За време Литургије великом броју верника који се окупио у овој нашај светињи благу реч произнео је јеромонах Мардарије.

Након свете Литургије пресечен је славски колач. У трпезарији манастира где је великим трудом настојатељица ове свете обитељи монахиња Евгенија припремила дивну трпезу љубави, беседио је архимандрит Серафим.

Као и сваке године, верни народ овог краја имао је прилику да целива мошти дивног угодника Божијег светог Киријака Отшелника, чији је ћивот био отворен за време Божанствене Литургије.

Стеван Илић, ђакон