Одштампајте ову страницу

ПРАЗНИК СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У МАНАСТИРУ ЋЕЛИЈЕ

ПРАЗНИК СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У МАНАСТИРУ ЋЕЛИЈЕ"Ево свима стиже пролеће благодати, заблистало нам свима Христово Васкрсење, а са њиме сада блиста веома свечани и светли дан празника Георгија мученика; Дођите сви и узмимо свеће па га побожно и светло прославимо".
Сједален на јутрењу

На празник Светог великомученика Георгија манастир Ћелије колубарске прославља своју храмовну славу. И ове године празник је прослављен торжествено и свечано, празничним бденијем уочи празника и Литургијом на сам празник.

Бденије и Свету Литургију је служио игуман ове свете обитељи јеромонах Доситеј Хиландарац уз појање вероучитеља и студената теологије из ових крајева. Обзиром на обавезујуће препоруке којих се Црква придржава, слава је прослављена молитвено уз поштовање свих прописаних мера.

У беседи након прочитаних Јеванђелских зачала, игуман Доситеј Хиландарац је говорио окупљеним вернима о Светом Георгију, ликовима светих у Православљу и подвигу мученика.

Након заамвоне молитве пререзан је славски колач и благосиљано је славско кољиво.

После Литургије игуман Доситеј Хиландарац се захвалио свима који су на било који начин помогли и помажу обнову ове средњевековне светиње.