СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАР

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАРУ петак, 10. јула 2020. године у манастиру Липар, када Света Православна Црква слави спомен на Светог Сампсона странопримца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор проф др Зоран Крстић, игуман Онуфрије (Вранић) Хиландарац - духовник манастира Драча, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, протојереј Срђан Кандић, јерођакони Јован (Прокин) и Василије (Старовлах), као и чтечеви Илија Арсенијевић и Јован Ивановић.

По прочитаном Јеванђељу Епископ се окупљеним верницима обратио беседом о милосрђу и о значају милостиње за спасење наших душа. Милостиња која није од сувишка срца, већ одрицање од нечега за шта смо привезани, према речима Епископа, је сигуран пут у вечни живот, као што је и Господ рекао Блажени милостиви јер ће бити помиловани. У наставку беседе, Владика је нагласио да је најважније, поред свих искушења која наилазе на нас сачувати веру.