Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ЈУНКОВЦУ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ЈУНКОВЦУВерни народ села Јунковца, чија је црква посвећена Сабору Српских Светитеља, прославио је 13. септембра 2020. године своју храмовну славу.

Свету Литургију служио је архијерејски намесник опленачки протојереј–ставрофор Миладин Михаиловић. Саслуживани су протојереј Ненад Савић, протонамесник Слободан Радивојевић, протонамесник Бранимир Товиловић, протонамесник Дејан Динић и ђакон Стеван Илић. За певницом су појали свештеници Никола Илић и Обрад Видаковић.

После прочитаног одломка из Јеванђеља беседио је свештеник Слободан Радивојевић. Јеванђелска прича говори од Царству Небеском упоређујући га са свадбом Царевог Сина. Свештеник Слободан је истакао да Господ позива у Царство Небеском све људе овога света, али да људи морају сами да изаберу да се одазову на Божији позив. Морају да покажу да им је ипак важнији вечни живот, од овог привременог у коме је све пролази.

Након заамвоне молитве испред храма пресечен је славски колач. Домаћин славе господин Радан са породицом и парох јунковачки Обрадом Видаковић, припремили су славски ручак у Ловачком дому села Јунковца.

Стеван Илић, ђакон