Одштампајте ову страницу

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У ЛАЗАРЕВЦУ

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У ЛАЗАРЕВЦУУ недељу 13. септембра 2020. године када наша Црква прославља полагање појаса Пресвете Богородице, Свете мученике Јасеновачке и Сабор српских Светитеља, у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, служена је Света Литургија са призивом Светога Духа за успешан почетак нове школске 2020/2021. године.

Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Александар Новаковић уз саслуживање јереја Милоша Ћирића, госта из Јагодине.

Поред мноштва верног народа који се сваке недеље окупља на сабрање у лазаревачком храму, присутан је био и велики број ученика из основних и средњих школа. Предвођени својим вероучитељима ђаци су били активни на богослужењу, а велики број ученика се овом приликом и причестио.

Пригодном беседом, окупљеним ђацима се обратио свештеник Александар Новаковић и честитао им почетак и наставак школовања. “Потребно је да у ова смутна времена имамо љубави и разумевања једни за друге, жељу да другима помогнемо, поготово онима који немају довољно. У другој деци не треба гледати конкуренцију, већ су други наша шанса за спасење”, биле су речи свештеника Александра упућене окупљеној деци.

На крају Литургије за ученике је припремљено послужење трудом и залагањем лазаревачких вероучитеља.

У току ове и претходних недеља и у осталим храмовима нашег намесништва служени су молебани за успешан почетак школске 2020/2021. године.

Влада Димитријевић, протонамесник