ВЛАДИКА ШУМАДИЈСКИ ЈОВАН: “ИСПОВЕДНИШТВО ЈЕ ПРИПАДНОСТ ГОСПОДУ”

ВЛАДИКА ШУМАДИЈСКИ ЈОВАН: “ИСПОВЕДНИШТВО ЈЕ ПРИПАДНОСТ ГОСПОДУ”“Чисто срце је редак украс”
Свети Никодим Светогорац

У среду, 03. фебруара 2021. године, када Црква Христова прославља великог хришћанског светитеља, хрисопољског монаха, византијског теолога и творца обимног богословског система Светог Максима Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор АЕМ Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког и Црноречког у Бресници.

Епископу су саслуживали: протојереј Саша Антонијевић старешина храма, јереј Милош Ђурић и ђакон белошевачке Лазарице Немања Стојковић.

За певницом су појали протојереј Драгослав Милован и господин Страхиња Савковић, док су чтецирали господин Владан Степовић и вероучитељ Марко Гаљак.

Након прочитаног јеванђељског штива верном народу се надахнутом беседом обратио Владика Јован: “Господ од нас тражи исповедништво. Исповедништво значи коме припадамо, и да признајемо Господа Исуса Христа као Спаситеља. Темељ или основа исповедништва и вере јесте смирење. Ко исповеда вера у Христа добиће награду. Коју награду? Таквог човека Христос признаје пред Оцем. Када верујемо тада нам Бог помаже. Господ такође од нас тражи и сатрудништво и заједницу, и ако се не исповедамо Господ неће признати нас. С друге стране не треба се стидети јер и тада нас Господ неће познати. Без Духа Светога човек је оптерећен и стално је у страху” - речи су Епископа Јована.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована

После свете Литургије, Владика Јован је поделио благослов верном народу који се данас окупио у бресничкој светињи.

Вероучитељ Марко Гаљак