СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВ. АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВ. АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУНа недељу Раслабљеног, четврту недељу после Васкрса, посвећену чудесном исцељењу раслабљеног болесника у бањи Витезди, 23. маја у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу је вршена Света Тајна Јелеосвећења.

Свету Тајну су вршили протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић, протојереји Милован Ранковић и Слободан Раковић, протонамесници Новица Ескић и Александара Миловановић и јереји Милош Маринковић и Немања Искић.

Након чина Свете Тајне, беседу о значају ове Свете Тајне одржао је протонамесник Александар Миловановић, који нас је поучио о исцелитељском карактеру Свете Тајне Јелеосвећења и подсетио да ако се заиста искрено молимо Господу он ће нам дати све што нам је на корист и да ће нам овај јелеј бити на корист по нашој вери. Усрдним мољењем након чина Свете Тајне и читања молитве над болесним верницима, присупили су помазању освећеним уљем. Велики број верног народа је у молитвеној атмосфери приступио помазивању и узимању освећеног уља и брашна које ће касније користити у припремању хране за себе или за своје болесне сроднике. Светој Тајни Јелеосвећења је присуствовао велики број верника из Аранђеловца и околине.

јереј Немања Искић