Одштампајте ову страницу

ОСВЕЋЕЊЕ ЗЕМЉИШТА У ДРЛУПИ

ОСВЕЋЕЊЕ ЗЕМЉИШТА У ДРЛУПИПреосвећени владика је након одслужене литургије у селу Раниловић надомак Аранђеловца са свештенством архијерејског намесништва космајског осветио земљиште за цркву у селу Дрлупи.

Након самог чина освећења владика се обратио народу и нагласио колики је значај освећења земљишта и рекао да је тиме данас започето једно Богоугодно дело. Истакао је још и то колики је значај молитве и колико молитвом сви житељи овог места могу допринети изградњи цркве. Епископ је становништву Дрлупе упутио и једну молбу да сваки пут када пролазе крај овог новоосвећеног земљишта имају у уму и у својим срцима осећај да пролазе крај светиње и да приступају светињи. Живимо у времену када је градња у експанзији, зидају се разна здања, зграде, небодери и све ово има свој рок трајња, једино црква нема свој рок трајања што нам показује и историја.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ се на крају своје беседе захвалио господину Бранку Крстићу који је поклонио земљиште али и господину Предрагу Мишићу који је изразио жељу да потпомогне градњу ове светиње. Владика је пожелео да се сви укључе и да својим молитвама помогну изградњу ове светиње.

Након овог свечаног чина уприличен је ручак за све присутне трудом и залагањем пароха рогачког протојереја Слободана Павловића.

Инфо служба Епархије шумадијске