ПЕТРОВДАН – СЛАВА ЈАГОДИНЕ

ПЕТРОВДАН – СЛАВА ЈАГОДИНЕНа дан када наша Црква прославља Свете апостоле Петра и Павла славу је прославила Нова црква, као и Град Јагодина.

У нашем храму, Свету Литургију служили су пензионисани свештеник протојереј-ставрофор Радосав Станковић, пензионисани свештеник протојереј-ставрофор Славко Јоцић, протојереј Срђан Јовановић, протојереј Срђан Кандић, протонамесник Миломир Тодоровић, протођакон Нинослав Дирак и ђакон Далибор Нићифоровић.

Божанствену Литургију је својим певањем улепшао хор цркве Светих апостола Петра и Павла као и јагодински вероучитељи.

Након прочитаног Јеванђеља јереј Милан Ђорђевић је поучио народ да треба бити као што су апостоли Петар и Павле. Њима се десило да су се у неком животном добу одрекли Христа, али никад нису престајали да трагају за Истином. А када су је управо у Њему открили, никада га се више нису одрекли и са Њим су ишли до смрти са вером да је Он Васкрсење, да је Он “Пут, Истина и Живот”.

Светој Чаши Спасења приступио је велики број верног народа, а након Свете Литургије, свештенство и верни народ су начинили опход око храма и пререзали славске колаче.

Славски колачар ове године је господин Душан Марковић, са својом породицом, а за наредну годину колач је узео је господин Драган Марковић.

Такође, свој славски колач имао је и хор ове јагодинске цркве, чији колачар је Слађана Арсић, као и управа Града Јагодине.

На крају је братство Нове јагодинске цркве заједно са својим колачаром Душаном Марковићем припремило Трпезу љубави.

Уочи празника одржан је концерт духовне и народне музике у организацији братства храма са учешћем храмовног хора Светих апостола Петра и Павла и музичког састава “Ступови” из Крагујевца.