Одштампајте ову страницу

Предавање: Жена и спасење света

Предавање: Жена и спасење света

Молитвени дочек великог празника и крсне славе Спомен храма Рођења Пресвете Богородице у Добоју, започео је празничним вечерњим богослужењем, којим је началствовао архијерејски намесник добојски, протојереј-ставрофор Мирко Николић, а саслуживали су протојереј-ставрофор Драгиша Симић, протојереји Драган Марковић и Никола Горановић, јереј Борис Станић, ђакони Бојан Јокановић и Владо Мојевић, известио је протојереј Недељко Горановић, а пренела Епархија зворничко-тузланска.

Након вечерње службе архимандрит Доситеј Хиландарац, игуман манастира Ћелије колубарске одржао је предавање на тему: „Жена и спасење света“. Учествовали су дечији хор „Јавор“ и велики црквени хор „Богољубље“, оба из Добоја, под руководством Љубице Тимановић.

На дан празника Светом Литургијом је началствовао је архимандрит Доситеј Хиландарац, а саслуживали су протојереји-ставрофори Растко Максимовић и Драго Хаџи Стевић, протојереј Недељко Горановић, јереј Борис Станић, ђакони Владо Мојевић и Небојша Недић.

После Свете Литургије извршен је избор кума за идућу годину и даривање часног крста, барјака и икона, те се кренуло у свечану литију улицама града Добоја.

По повратку у порту храма служен је парастос за све пострадале за веру православну у последњем Одбрамбено-отаџбинском рату код спомен бисте Споменка Гостића.

У наставку је обављен обред освећења и резање славског колача који је припремила кума овогодишње славе Бранка Максимовић.

Да кумују наредне године за славу храма јавили су се заменик градоначелника Града Добоја г.Славко Ковачевић, посланик у парламентарној скупштини БиХ г.Обрен Петровић и посланици у Народној скупштини Републике Српске г. Данијел Јошић и др Александар Суботић.

Лепоту Свете Литургије су својим гласовима, и овај пут, употпунили чланови Српског црквено-певачког друштва „Богољубље“ који делује при храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју.

Предавање: Жена и спасење света - архимандрит Доситеј Хиландарац, игуман манастира Ћелије колубарске

Предавање архимандрита Доситеја Хиландарца можете послушати и званичној интернет презентацији манастира Ћелије колубарске.