БОГОЈАВЉЕЊЕ У КОЛУБАРСКО-ПОСАВСКОМ НАМЕСНИШТВУ

БОГОЈАВЉЕЊЕ У КОЛУБАРСКО-ПОСАВСКОМ НАМЕСНИШТВУ

Празник Богојављење је ове године прослављен свечано уз присуствон великог броја верника, у свим храмовима колубарско-посавског намесништва.

После Свете Литургије обављено је велико освећење воде, коју је верни народ у току целог дана точио и носио својим домовима, да им буде за духовно и телесно здравље и напредак. У наставку прославе овог празника у нашем граду, а у организацији Црквене општине лазаревачке, на језеру Очага одржано је богојвљенско пливање за Часни крст.

Овог пута, уз поштовање епидемиолошких мера, на језеру је био присутан 21 такмичар, сви са по једним пратиоцем. На самом почетку свештеници су уз певање Богојављенског тропара благословили учеснике овог скупа.

У жестокој конкуренцији до Часног крста први је стигао млади Михаило Игњатовић, из Барошевца. Пливање је одржано у дужини од 33 метара, а сви учесници су награђени пригодним поклонима. О здрављу свих учесника Богојављенског пливања за Часни крст бринула је екипа хитне помоћи лазаревачког Дома здравља "Др Ђорђе Ковачевић".