ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У СЕЛУ РАТКОВИЋ

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У СЕЛУ РАТКОВИЋ

У храму Светог великомученика Димитрија у селу Ратковић, на литургијском-молитвеном сабрању у уторак, 8. новембра 2022. године, обележена је храмовна слава.

Свету Литургију служио је парох први аеродромски, протонамесник Немања Младеновић уз саслуживање пароха пчеличко-сабаначког јереја Слободана Савковића.

После прочитаног јевађеља од Матеја зачало 27., и зачала 52. по Јовану, свештеник је у беседи која је следила поучавао присутне верне о главном задатку подвига Светог великомученика Димитрија, а то је удубљибање у крсно-васкрсну Тајну Христову која повлачи и доводи све нас до духовног земљотреса и требало би да све нас подсећа, на то да смо сви ми који смо крштени у Име Христово, војници заједно са Светим Димитријем на страни добра против оног злога, кога помињемо у молитви Господњој Оче наш.

После завршене Свете Литургије извршен је обред сечења славског колача, где је домаћин храмовне славе била госпођа Јулијана Карић из Крагујевца.

Заједничка трпеза, која је уследила након одслужене Свете Литургије, окончана је речима захвалности, пароха сабаначко-ратковачког протојереја Живомира Газдића, који се бираним речима обратио својим парохијанима, колачару садашњем и будућем и осталима који су били присутни на овом уистину продужетку Свете Литургије.

Протонамесник Немања Младеновић