ЕПИСКОП ЈОВАН ПОСЕТИО АРХИЈЕРЕЈСКО НАМЕСНИШТВО КОЛУБАРСКО–ПОСАВСКО

ЕПИСКОП ЈОВАН ПОСЕТИО АРХИЈЕРЕЈСКО НАМЕСНИШТВО КОЛУБАРСКО–ПОСАВСКО

У четвртак, 17. новембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је Архијерејско намесништво колубарско- посавско.

У пратњи архијерејског намесника колубарско-посавског високопречасног протојереја-ставрофора Златка Димитријевића обишао је радове на осликавању храмова на Липару, Шопићу, Барзиловици и Барошевцу.

У храму Светог Саве на Липару Епископа је дочекао протојереј Родољуб Војиновић. Том приликом владика је дао благослов и распоред за наставак осликавања храма иконописцу Николи Новаковићу.

Посета је настављена у Барошевцу где је владику дочекао парох барошевачки протојереј Милан Матић. Епископ је такође благословио и одредио распоред за наставак фрескописања Покровског храма у Барошевцу, фрескописцу Јандрији Чоловићу.

Парох чибутковачки протојереј Жељко Ивковић дочекао је Епископа у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Барзиловици. Владика је том приликом дао благослов и одредио распоред за осликавање олтара поменутог храма. Храм ће осликавати фрескописац Никола Новаковић.

На крају ове посете, владика је посетио храм Светог архангела Гаврила у Шопићу где се осликавање приводи крају. Епископа су дочекали пароси шопићски протојереј ставрофор Мирко Тешић и протојереј Горан Радовановић. Владика је фрескописцу Миљану Милетићу дао инструкције за довршетак фрескописа у храму у Шопићу.