ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУ

ВЕЛИЧАНСТВЕНА ПРОСЛАВА ПРАЗНИКА РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ У МЛАДЕНОВЦУ

Овогодишња прослава празника Рођења Христовог била је испуњена мноштвом пригодних догађаја, који су употпунили богослужбени елемент. Важно спомена је да је комплетна организација и извођења свих пропратних манифестација реализовало братство храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, на иницијативу Архијерејског намесника младеновачког протојереја-ставрофора Жељка Ивковића.

Поменута чињеница није остала незапажена, те је неколико хиљада Младеновчана присуствовало богослужењима. Посебно су позитивно оцењене активности на пољу харитативне делатности. Незапамћен број људи је присуствовао величанственом сабрању приликом налагања бадњака на Бадње вече, када су наши верници чули Богонадахнуту посланицу Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована. На сам дан Божића православни хришћани младеновачке вароши су испунили храм и порту да би се сјединили се са Господом кроз Свету Тајну Причешћа.

Након евхаристијског сабрања подељено је више од 200 божићних пакетића најмлађима. Ове дарове обезбедили су уз помоћ младеновачких свештеника чланови хуманитарне организације “Пут добра”. Потом је у порти преломљена велика чесница (дар пекаре “Денис”), која је у себи имала седам златника (које су даривале фирме: Gold pack, пекара “Денис”, млекара “Границе”, Промотер, Промобет и МНЕ Електро).

Нека би Богомладенац у наша срца уселио љубав, мир и добру вољу!

јереј Марко Јефтић