Чланци поређани по датуму: понедељак, 14 децембар 2020

ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКА ЈОВАН: “ОДУЗМЕМО ЛИ ЉУБАВ ОД ЧОВЕКА, ЧОВЕК ПРЕСТАЈЕ ДА БУДЕ ЧОВЕК”“А поврх свега, обуците се у љубав која је свеза савршенства” (Кол, 3.14)

У понедељак, двадесет и осми по Духовима, Преосвећени Епископ шумадијски, и администратор Архиепископије београдско-карловачки, Господин Јован, служио је свету архијерејску литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром. Преосвећеном су саслуживали: протојереј ставрофор др Зоран Крстић, протонамесник Немања Младеновић, јерођакон Василије (Старовлах) и ђакон Александар Ђорђевић. Чтецирао је ипођакон Милош Коцић. За певницом је било братство светога храма уз благоверни и христољубиви народ.

info spc

Саопштење за јавност Информативне службе Српске Православне Цркве

Обавештавамо ширу јавност да се на друштвеним мрежама (особито на Facebook-у и Instagramu-у) у последње време појавило више лажних налога који се користе именом Српске Православне Цркве и њеним грбом. Тим поводом се Информативној служби Српске Православне Цркве јавило више верника са питањем да ли наведени налози припадају Српскоој Православној Цркви, с обзиром на ставове који се на њима износе, али и разне економске трансакције које се путем тих налога обављају.