Чланци поређани по датуму: четвртак, 24 јануар 2019

У ОЧИ СВЕТОГ САВЕБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, 24. јануара 2019. године, у организацији Центра за културу – Сопот и Црквене општине Сопот, одржана је Светосавска академија под називом “У очи Светог Саве”. Академија је отпочела извођењем Светосавске химне, вокалног састава при Центру за културу у Сопоту који носи назив “Неуме Сопотске”.

23. ДУХОВНА ТРИБИНА У МЛАДЕНОВАЧКОЈ ЦРКВИДана 24. јануара 2019. год. у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована, организована је Духовна трибина на којој су говорили: протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић, протонамесник Драган Поповић и др Владан Чокић, научни саветник на групи за молекуларну онкологију Института за медицинска истраживања.

СВЕТОСАВСКА СВИТА У АРАНЂЕЛОВЦУДванаесту годину за редом, Основна школа “Свети Сава” из Аранђеловца на посебан и интересантан начин обележава своју школску славу – Светог Саву.

Сви ученици ове школе, заједно са учитељима и наставницима, а на челу са директором школе Зораном Радовановићем и вероучитељем Војином Милосављевићем, припремају и у сусрет празнику Светога Саве изводе “Светосавску свиту”.