Чланци поређани по датуму: петак, 26 фебруар 2021

ПРВА ПОСЕТА ДР ВЛАДИМИРА РОГАНОВИЋА ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА САРАДЊУ СА ЦРКВАМА И ВЕРСКИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ЕПАРХИЈИ ШУМАДИЈСКОЈДана 26. фебруара 2021. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован дочекао је у својој резиденцији господина др Владимира Рогановића директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, који је у пратњи својих сарадника по први пут посетио Епархију шумадијску од како је постављен на ову високу функцију.

ПРАЗНИК СВЕТОГ СИМЕОНА МИРОТОЧИВОГ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ЛИТУРГИЈСКИМ САБРАЊЕМ И РУКОПОЛОЖЕЊЕМ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВЦУУ петак, 26. фебруара 2021. године, када Српска православна црква прославља Светог Симеона Мироточивог, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Крагујевцу.

Епиксопу су саслуживали: архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј Драган Брашанац, протојереј Остоја Пешић, протонамесник Александар Сенић, протођакон Небојша Јаковљевић, јерођакон Василије (Старовлах) и ђакон Урош Костић.

ПОВОДОМ ПРОСЛАВЉАЊА СВЕТОГ СИМЕОНА МИРОТОЧИВОГСвети Сава

 

ЖИТИЈЕ СВЕТОГ СИМЕОНА НЕМАЊЕ

 

О наслеђу светога манастира овог преподобним оцем нашим и ктитором господином Симеоном и о житију његову какво би пред Богом и људима. Оче, благослови!