Чланци поређани по датуму: уторак, 02 фебруар 2021

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ГРНЧАРИЦА И ПАРАСТОС МОНАХИЊИ ЈОВИЛИУ уторак, 2. фебруара 2021. године, када се молитвено сећамо Светог Јевтимија Великог, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је заупокојену Свету Архијерејску Литургију у манастиру Светог Николе у Грнчарици.

Епископу су саслуживали: протојереји ставрофори Спасоје Јанковић, Живота Марковић, Звонимир Витић, Милорад Тимотијевић и протођакон Иван Гашић.

РАДИО ЗЛАТОУСТИ - ЕПАРХИЈА ШУМАДИЈСКА

„О проблемима из области Биоетике се генерално много мање зна, него што се то мисли. Они по себи човека најчешће искушавају у „граничним“ областима почетка и краја живота, приморавајући га да се у њима „оголи“ и разоткрије свој „истински идентитет“…

Неки од највећих биоетичких проблема везани су за смрт, на коју човек не може дати млак одговор, те се као хришћанин, уверен да познаје биоетику, најчешће држи секуларних принципа, при чему његова етика (која је теорија), и морал (који је пракса), нису усаглашени…“, каже, између осталог, у првом издању емисије Биоетка, презвитер Драган Поповић, саговорник и аутор емисије.