Одштампајте ову страницу

ДЕСЕТ ГОДИНА ЦРКВЕНОГ ХОРА „ОПЛЕНАЦ„ ИЗ ТОПОЛЕ

ДЕСЕТ ГОДИНА ЦРКВЕНОГ ХОРА „ОПЛЕНАЦ„ ИЗ ТОПОЛЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, присуствовао је Васкршњем концерту црквеног хора Опленац, који је уједно био и прослава десет година постојања истог. Концерт је одржан у храму Светог Великомученика Георгија на Опленцу у Тополи други дан Васкрса 20 априла, са почетком у 19 часова.

Црквени хор „Опленац“ славећи десетогодишњицу свога постојања потврђује да смисао хора није у, да тако кажемо, савршенству извођења композиција, него је у томе да непрестано појући благодаримо Господу. То је и била мисао водиља блаженопочившег Епископа шумадијског Саве, који 1999. године основао црквени хор у Тополи. У протеклом периоду од десет година у активностима хора учествовало је много чланова. Сви они имали су прилику да се упознају са црквеним песништвом, а пре свега са богослужењем наше Цркве.

Хор је за то време оставио дубок траг у црквеном и културном животу у нашој епархији и ван ње. Учествовали су на фестивалима хорова у Грчкој, Македонији, Мађарској и наравно, на фестивалима хорова Епархије шумадијске, који се одржава сваке године. У свим својим активностима они су сведочили да је могуће чинити добро дело и да је поред свих искушења могуће непрестано благодарити Господу.