Одштампајте ову страницу

СВЕШТЕНИЧКА ПОРОДИЦА КАО ПРИМЕР ДРУГИМА

СВЕШТЕНИЧКА ПОРОДИЦА КАО ПРИМЕР ДРУГИМАУ петак по Духовима 28. маја 2010. године, када црква прославља и празнује: Преподобног Пахомија Великог и Светог Ахилија. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у храму Светог великомученика Лазара Косовског у Белушићу, Архијерејско намесништво левачко.

У склопу Свете Литургије, Владика Јован је крстио малу Калину, ћерку надлежног пароха Огњена Гребића и попадије Весне, који су пре само осам месеци дошли у нову средину из Барање, из Епархије осечко-пољске и барањске и веома брзо добили наклоност парохијана овога краја.

Дошли су са троје деце, а мала Калина им је четврто дете, што је за тренутне прилике у Левчу права реткост. Статистички показатељи говоре да се у овом крају Србије десет пута мање рађа, него што умире. Говорећи о Светој тајни крштења Владика Јован је рекао да онај који се крштава не само да се ослобађа првородног греха, него да крштењем постаје члан Тела Христовог које је Црква. А Цркве нема без заједнице која је дужна да води рачуна о сваком свом крштеном члану.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Белушићу

После завршене Свете Литургије сви су били послужени, а породица свештеника Огњена Гребића припремила је трпезу љубави у којој су узели учешће, Преосвећени Владика са присутним свештенством, монаштвом и верним народом.

 

протојереј – ставрофор Саво Арсенијевић