Одштампајте ову страницу

САБОР СВ. АРХАНГЕЛА МИХАИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ

САБОР СВ. АРХАНГЕЛА МИХАИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУНа дан Сабора св. Архангела Михаила, 21. новембра, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску Литургију у храму Св. апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

У храму препуном верника и славара који прослављају св. Архангела Михаила била је присутна радост, како због великог празника, тако и због Архијерејског благослава и поуке коју је Владика Јован упутио сабраном народу.

Честитајући крсну славу бројним славарима и њиховим породицама, Владика Јован је говорио о ангеоским чиновима, о њихом непрестаном слављењу и служењу Богу, али и о бдењу и чувању свакога крштенога верника од стране ангела чувара. Ми смо овде на земљи позвани и призвани да остваримо идеал анђеоског живота и да постанемо земаљски ангели, управо као што су они небески људи, нагласио је Владика Јован. Овај идеал ћемо најпре и најпотпуније остварити угледањем на анђеле који непрестано славе Бога, тј. остварујемо га увек када се сабирамо у славу Божију приносећи Му највећи и најузвишенији принос- Свету Евхаристију.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Анранђеловцу

На крају Свете Литургије Владика Јован је освештао два нова крста за цркву Св. Архангела Гаврила у Буковику, а након тога је пререзао славски колач старешини петропавловског храма, протојереју- ставрофору Мићи Ћирковићу и остао на славском ручку.

јереј Александар Миловановић