Одштампајте ову страницу

ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА У НЕМЕНИКУЋАМА

ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА У НЕМЕНИКУЋАМАНа празник Светих апостола Петра и Павла, 12. јула 2019. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, одржана је традиционална културно-уметничка манифестација “Дани Милована Видаковића” у порти цркве неменикућске. Ово је 24. година како се на Петровдан, дан храмовне славе, у Неменикућама одржава поменута манифестација која се приређује у част нашег великог романописца - романсијера Милована Видаковића, рођеног у Неменикућама.

Ова манифестација се благословом и залагањем Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, одржава сваке године у организацији Црквене Општине неменикућске, Општине Сопот, Библиотеке Града Београда и Библиотеке-Сопот.

Пре почетка програма, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је у цркви помен Миловану Видаковићу уз саслужење свештенства шумадијске Епархије.

Културно-уметнички програм отворили су поздравном речју парох неменикућки протојереј Новак Илић, и председник ГО Сопот господин Живорад Милосављевић, а потом су наступиле вокалне солисткиње Марија и Марина Гобовић.

Присутнима се обратио и председник Матице српске књижевник Драган Станић, а у драмском делу програма наступили су глумци Биљана Ђуровић и Лепомир Ивковић с делом “Кнез Лазар одлази”. Програм је играма из Србије додатно улепшао КУД “Шумадија” из Влашке, као и КУД “Космај” из Сопота, којима је и завршен овогодишњи програм, а радови ликовне колоније Неменикуће-2019. изложени су за посетиоце испред цркве.

После програма, Црквена Општина Неменикуће и верни народ, за све присутне приредили су трпезу љубави.

вероучитељ Бојан Миленовић