Чланци поређани по датуму: понедељак, 29 октобар 2012 - Епархија Шумадијска

Духовни центар Епархије шумадијске "Свети новомученици крагујевачки" организује у понедељак, 5. новембра 2012. године, предавање академика проф. Др Владете Јеротића на тему "Човек путник, О усавршавању". Предавање се одржава у Епархијском центру (у порти Саборне цркве) и почиње у 18 сати.

У ПОХОДЕ ШУМАДИЈСКИМ СВЕТИЊАМАПолазници хора храма Св. Саве на Аеродрому – Крагујевац су 28. октобра посетили манастире шумадијске епархије и рудничког краја. Четрдесеторо деце, предвођени ђаконом Иваном Антонијевићем, на свом путовању преко Поклоничке агенције наше епархије, најпре су посетили Тополу и Опленац, где су се поклонили сенима државотворне династије Карађорђевић и где су посетили музеј Првог српског устанка.

ПРЕПОДОБНА ПАРАСКЕВА - СЛАВА ЦРКВЕ У ГОРЊОЈ ТРЕШЊЕВИЦИПразник Преподобне мајке Параскеве - Свете Петке, прослављен је и ове године свечано у Горњој Трешњевици код Аранђеловца. Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном овој многопоштованој светитељки, служио је Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслуживање свештенства орашачког намесништва. Не мали храм био је испуњен верницима Трешњевице и околине, који су се сакупили да са својим Епископом и свештенством прославе Бога Живога и Његову угодницу Свету Петку.