Чланци поређани по датуму: понедељак, 04 јануар 2010

ДУХОВНА ТРИБИНА У РОГОЈЕВЦУ КОД КРАГУЈЕВЦА Предавање мр Зорана Јелисавчића - “Хришћанска врлина”

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, на Оце 3. јанаура 2009. године у селу Рогојевцу код Крагујевца одржана је духовна трибина, а гост предавач био је мр Зоран Јелисавчић асистент на Православном Богословском факултету у Београду.

НЕДЕЉА СВЕТИХ ОТАЦА У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У ЈАГОДИНИУ недељу, 03. јануара када наша Црква, припремајући се и очекујући оваплоћење и рођење Сина Божијег, прославља пре свега Бога Оца и небеско очинство, а затим и све земаљске рођаке Господње а уједно и све наше Свете Оце, у Петропавловском храму је братство храма угостило децу са посебним потребама.

МОЛИТВА ЈЕ НАЈВЕЋЕ ДУХОВНО ОРУЂЕ У ВАСПИТАЊУ(БЕСЕДА ГОСПОДИНА ЈОВАНА, ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ НА ЛИТУРГИЈИ
У САБОРНОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ЦРКВИ НА ОЦЕ, 3. ЈАНУАРА 2009. ГОДИНЕ)

 

НЕДЕЉА СВЕТИХ ОТАЦА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА У КРАГУЈЕВЦУ Последња недеља пред Рођење Христово посвећена је Светим оцима Старог завета, тј. Христовим прецима по телу. Старозаветни оци добили су тај назив захваљујући физичком (телесном) очинству, јер су у питању Христови преци по телу, преко Јосифа и Марије, поменути у Његовом родослову код Матеја и код Луке. У старозаветне праведнике спадају: патријарси, цареви, пророци, првосвештеници, побожне жене и сви који су раније живели са вером долазећег Месију – Христа Спаситеља.