ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВАУ понедељак пете седмице Васкршњег поста, на празник Св.Алексеја човека Божијег 30. марта 2009. године у храму Светог Василија Острошког у селу Сугубини надомак Крагујевца, одржана је исповест свештенства Левачког намесништва. Исповедник је био отац Јевтимије (Јутреша) игуман манастира Јошанице. Литургију Пређеосвећених дарова служио је Епископ шумадијски Г. Јован а саслуживали су му крстоносни отац Јевтимије, архијерејски намесник лепенички протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереји Драгослав Петровић и Драгослав Цветковић, старешина храма Живомир Газдић, и ђакон при Саборном храму у Крагујевцу Небојша Јаковљевић.

Пред почетак Литургије Владика Јован извршио је освећење нових фресака у храму. За труд и жртву, као и за несебично залагање у Винограду Господњем у чин протојереја од стране Епископа шумадијског произведен је отац Живомир Газдић, а г-дин Мирољуб Антонијевић заједно са члановима црквеног одбора у Сугубини одлиикован је архијерејском граматом захвалности. По завршетку Литургије Владика се пригодном беседом обратио верном народу говорећи о Светој Тајни Причешћа, смирењу и послушности.

Беседа епископа Јована - Сугубина

Пракса да неко од свештеника из намесништва прочита реферат настављена је и ове године. Поротонамесник Јадран Димовски парох великопчелички изложио је тему „Подвиг и пост – исповест пастира пред Крстом Христовим“. Након тога уследила је дискусија између Епископа и свештенства на којој је указано на проблеме са којим се свештеници сусрећу у парохијској служби.

 

Протонамесник Сретко Петковић