ПОЧЕТАК ПОСТА СВЕТИХ АПОСТОЛА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

Crkva svetog SaveСвоју прелепу праксу да скоро свакога дана началствује евхаристијским сабрањем у некој од крагујевачких цркава, Његово Преосвештенство Владика Јован је наставио у понедељак 15.јуна Светом архијерејском Литургијом у храму Св.Саве на Аеродрому уз саслуживање свештеника крагујевачког намесништва.

Свештеници и верници овога храма су удостојени најлепшег благослова за почетак Петровског Поста.

Благослов Св. Архијерејске Литургије, односно литургијско сабрање свештенства и верника око свога Епископа и почетак пута преображаја, покајања, праштања и љубави, учинили су да први дан Поста буде стварно посебан и незабораван. Томе је допринела и јако динамична Архијерејска Литургија, надахнута беседа нашег Владике, као и први причасници у овоме Посту.

После читања Апостола и Јевађеља који су се савршено уклапали у почетак Поста, Наш Владика је у својој беседи посебно нагласио ''да поред бриге за душу и тело, треба ипак на уму да имамо шта је важније и чему треба дати предност. Душа се губи када се удаљи од Христа и човек постаје хладан без осећаја за Бога и људе, јер све што се одвоји од Христа умире а оно што је са Христом не умире никада''. Владика Јован је даље нагласио ''да треба више да размишљамо о духовном животу и да физички пост неће бити сврсисходан ако у темеље његове не уградимо молитву, љубав и покајање''.

Свештеници храма и верници су радосно примили Благослов свог Архијереја у нади да ће још једном бити удостојени посете свог Архипастира током Петровског Поста.

јереј Дејан Ђорђевић